Over ons

Haarmode van Weelderen is al sinds 1924 gevestigd aan de Raadhuisstraat 12 in Maurik. Dirk van Weelderen (opa van de huidige eigenaar) begon destijds een herenkapsalon. In 1936 startte men ook met een dameskapsalon. Daarna is zoon Hendrik-Jan (vader van Dick) ook in de zaak gekomen en heeft deze verder uitgebreid.

Dick is in 1972 naar de kappersschool gegaan en heeft daarna ook in het buitenland diverse cursussen en workshops gevolgd. Vanaf 1980 tot 1988 heeft hij een enorme ervaring opgedaan door deel te nemen aan nationale en internationale wedstrijden in het herenkappersvak. Na het winnen van bijna alle nationale en diverse internationale toernooien waarin hij uitkwam met het Nederlands Team, resulteerde dit uiteindelijk in het behalen van de titel Nederlands Kampioen in 1988 en in dat zelfde jaar behaalde hij in Dusseldorf de titel Wereldkampioen. De jaren daarna was hij jurylid en is Dick trainer geweest van de nationale jeugdselectie. Ook heeft hij les gegeven op diverse technische clubs in Nederland.

We kunnen dan ook wel met gepaste trots zeggen dat hij de naam van Weelderen groot gemaakt heeft. Nog steeds weten mensen ons overal vandaan te vinden. Wij bieden dus naast een gemoedelijke sfeer ook echt vakmanschap.